Η εκάστοτε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου πρέπει να αποτελεί μια δημοκρατική διαδικασία


Εχθές συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων-Μεσσαπίων και αυτό που θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά είναι ότι υπάρχει η ανάγκη για αλλαγή στο επίπεδο εντός της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

 Θέλω να επισημάνω επίσης, κάτι που έχω πράξει πολλάκις μέσω των αναρτήσεων μου, ότι ότι οι κανόνες του διαλόγου πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια και ο σεβασμός προς τον συνακροατή να αποτελεί βασικό στοιχείο κάθε συζήτησης. 

Η εκάστοτε συνεδρίαση θα πρέπει να αποτελεί ένα βήμα προς την ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας και την προώθηση ενός πιο ουσιαστικού και κατανοητού διαλόγου. Με την εφαρμογή αυτών των αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των μελών του και των πολιτών. 

Κάποια στιγμή τα παραπάνω πρέπει να γίνουν σεβαστά και να εφαρμοστούν απ' όλους εάν θέλουμε να μιλάμε για ένα σύγχρονο Δημοτικό συμβούλιο και όχι για Δ.Σ παλαιότερων ετών, όπου κανείς δεν καταλάβαινε κανέναν, λόγω του ότι ουδείς ολοκλήρωνε την άποψη του, αφού κάποιος άλλος θα μιλούσε πάνω από αυτόν. 

Μακάρι αυτή η ανάρτηση να γίνει αφορμή αλλαγής στις συνεδριάσεις, για να μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Μετά πραγματικά θα μπορούμε να μιλάμε και απόψεις και για θέσεις και για αντιθέσεις.  

Παρακάτω παραθέτω ολόκληρη την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. 



Σχόλια