Ζητείται άμεση λύση για το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών. Έκκληση από μητέρα

 


Καθώς η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, είναι απογοητευτικό να ακούμε ότι υπάρχουν ακόμα παιδιά στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μεταφοράς στο σχολείο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φαίνεται να μην έχει βρει ακόμη λύση στο ζήτημα αυτό, παρά την επείγουσα ανάγκη. Είναι ζωτικής σημασίας η εξασφάλιση ασφαλούς και αξιόπιστης μεταφοράς για τα παιδιά, καθώς η εκπαίδευση είναι κρίσιμη για την ανάπτυξή τους και το μέλλον τους. Η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεση προσοχή και δράση για να διασφαλιστεί ότι κανένα παιδί δεν θα χάσει την ευκαιρία για εκπαίδευση λόγω τεχνικών ή διοικητικών εμποδίων. 

Την παρούσα ανάρτηση την κάνω με αφορμή το μήνυμα, που εστάλη από μητέρα ενός παιδιού, το οποίο παραθέτω αυτούσιο παρακάτω:

Ως μητέρα παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καταλαβαίνω πως η γνώση δίνει φτερά και δύναμη στα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.Η μάθηση δίνει ένα περιθώριο χρόνου στην ανεμελιά και μαζί με αυτήν στην χαρά και στα όνειρα.Προσγειώνει τα παιδιά στην πραγματικότητα πάνω σε ένα μαξιλάρι γεμάτο όνειρα και ελπίδα.Εγώ ως γονιός ονειρεύομαι μαζί με τα παιδιά για μία εκπαίδευση που θα τους προσφέρει κάτι καλύτερο.Η πρωτοβάθμια και η Περιφέρεια ζουν σε άλλο κόσμο,δεν συμμερίζονται τα όνειρά μας , μέχρι αυτή την στιγμή καμμία στήριξη δεν υπάρχει για να μεταφερθούν κάποια παιδιά στο σχολείο τους, ένα παιδί από την Στενή κινδυνεύει να χάσει την χρονιά, γιατί δεν μεταφέρεται, λυπάμαι σαν μητέρα παιδιών που δεν δικαιούνται να ονειρεύονται μέσα από την εκπαίδευση.

Σχόλια