Ευχαριστήρια επιστολή για την εκδήλωση στην Στέρνα Πανού



Ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων με την ΟΠΣΕ Εύβοιας, κατά την 7/4/2024, ημέρα Κυριακή πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τους τοπικούς ήρωες της Επανάστασης του 1821, συναγωνιστές του οπλαρχηγού της Ευβοϊκής επανάστασης ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ, στην τοποθεσία που άφησαν την τελευταία τους πνοή για την Ελευθερία, στην αιματοβαμμένη ΣΤΕΡΝΑ ΠΑΝΟΥ στα Ψαχνά, ολοκληρώνοντας με την εκδήλωση αυτή τις εκδηλώσεις τιμής για την απελευθέρωση της Εύβοιας.


 


Στην όμορφη αυτή εκδήλωση ο συναισθηματικός φόρτος των παραβρισκόμενων ήταν μεγάλος, αφενός από την αναλυτική ομιλία, αναφορά στα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε αυτή την μικρή γωνιά του τόπου μας, από τον κο Ραπτάκη Σπυρίδωνα μελετητή, τον οποίο τον ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον Γεωργίου Γεώργιο ο οποίος συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, αφετέρου από τον ανάλογο στολισμό του ιστορικού χώρου που είχε διακοσμηθεί όπως αρμόζει για να τιμηθούν οι Ηρωες, υπό τις μελωδίες των δημοτικών τραγουδιών αφιερωμένα στον ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟ και τα παλληκάρια του, και τους ήχους της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΉΣ του Δήμου να αποδίδει τιμές. 

Τα δάφνινα στεφάνια που κατατέθηκαν και οι νέοι με τις παραδοσιακές φορεσιές έδωσαν το στίγμα της μέγιστης αξίας της εκδήλωσης αυτής 

Ένα στίγμα που εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στις νέες γενιές ,ότι τα πάντα αποκτούνται με θυσίες, πόσο μάλλον η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ, που οι προγονοί μας την παρέδωσαν σε εμάς θυσιάζοντας την ίδια τη ζωή τους .


Προσπάθεια του Δήμου είναι να ξεδιπλώσουμε και να αναδείξουμε κάθε ιστορική σελίδα αυτού του τόπου για να μην ξεχαστεί η πολύτιμη κληρονομιά μας.


 


Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστέλας ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟ για την σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση, το τοπικό Συμβούλιο Ψαχνών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Καλαβρή Μιχάλη, τα μέλη της επιτροπής Πολιτισμού Μακρή Παναγιώτη, Κιαπέκο Δήμο Αντιδήμαρχο, την Δημοτική Σύμβουλο και Γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου Γεροδήμου Κωνσταντίνα, την Κουμούση Ελένη και πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΥΡΑ Πολιτικών, Παγώνη Τάνια, Μπασούκο Κων/νο, τον μεγάλο εθελοντή και αθλητή Μπαράκο Μίλτο ,καθώς και τους συλλόγους Αγγελή Γοβιό, Ευ Ζην, Εξωραϊστικό Πολιτικών, για τη συμμετοχή τους στη τιμητική αυτή εκδήλωση.


Τους παραβρισκόμενους πολίτες και τους υψηλούς επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους, τούς ήρωες μας, τον Δήμαρχο μας κ. Ψαθά, τους Αντιδημάρχους κ.Ματράκα και Βαλαή, την πρόεδρο Α/θμιας επιτροπής του Δήμου κ. Βασιλείου, Καθηγητές του ΕΚΠΑ, τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ κ. Δημητρίου και μέλη του Δ.Σ , προέδρους Τ.Δ διαμερισμάτων Καστέλλας και Κυπαρυσσίου, τον Δντή του τρίτου Δημοτικού Σχολείου κ. Μπισμπικόπουλο, τον πρώην εκπαιδευτικό και μέλος Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυμάλλη κ. Παπασυφάκη, και τα μέλη αλλων πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου. 



 


Ολοι μαζί πρέπει να κρατήσουμε τις Θυσίες των προγόνων μας και την ένδοξη ιστορία μας, ανεξίτηλες στις χρυσές σελίδες στο πέρασμα των χρόνων.


 


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 


ΜΥΤΑΛΑ-ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ   


 


Σχόλια