Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και Αγιογραφίας στα Ψαχνά


 Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας που διοργανώνει ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων. Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια επίσημη αναγνώριση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας και της σημασίας της τέχνης στον Δήμο μας.


Το πνεύμα της Εβδομάδας των Παθών και της Αγίας Ανάστασης εμπνέει τους καλλιτέχνες να εκφράσουν μέσα από το έργο τους τις βαθύτερες πνευματικές αναζητήσεις και πεποιθήσεις τους. Τα εγκαίνια αυτής της έκθεσης αποτελούν έναν τρόπο να τιμηθούν οι παραδόσεις και η πίστη που διαμορφώνουν τον πολιτισμό μας.


Η εκθεσιακή αυτή παρουσίαση αντιπροσωπεύει μια ποικιλία εικαστικών τεχνών, από τη σύγχρονη ζωγραφική μέχρι την παραδοσιακή αγιογραφία. Κάθε έργο εκφράζει μια μοναδική οπτική γωνία και ένα μοναδικό μήνυμα, διαδίδοντας την αισθητική και πνευματική πλούσια κληρονομιά της περιοχής μας.


Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση αυτή αποδεικνύουν το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία τους στον τομέα της τέχνης. Με τη δημιουργικότητά τους, καταφέρνουν να μας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, συναισθήματα και σκέψεις.


Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών Πατήρ Εμμανουήλ Νταλλαρης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μύταλα, οι δημοτικοι σύμβουλοι κα Μαντζώρου επικεφαλής της επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, κα Γεροδήμου (η οποία είναι και γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου) και η κα Ταυρή, οι καλλιτέχνες και πολίτες.


Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιες εκθέσεις αποτελούν έναν θετικό παράγοντα για τον πολιτισμό και την τέχνη της περιοχής μας. Ελπίζουμε ότι αυτή η έκθεση θα εμπνεύσει και θα ενθαρρύνει νέους καλλιτέχνες να αναπτύξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, συνεισφέροντας έτσι στον πολιτισμό της περιοχής μας.  













Σχόλια