ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

 



Δράσεις προληπτικού ιατρικού ελέγχου πραγματοποιούνται την Τρίτη 9 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, στα γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, στα Ψαχνά (Αγγ. Γοβιού 4).


Το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων διοργανώνεται από την παροχή υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7η Απριλίου), με σκοπό την υπενθύμιση και προώθηση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η υγεία στη ζωή και την ευημερία κάθε ανθρώπου.]


Η δράση παρέχεται δωρεάν. Αφορά στους κατοίκους της περιοχής. Και περιλαμβάνει:

• Ιατρικούς ελέγχους: σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρηση ολικής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και μετρήσεις κρεατινίνης και e-GFR που αφορούν στον έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας 

• Εκτιμήσεις μέσω ερωτηματολογίου για την εμμηνόπαυση, την οστεοπόρωση, τον σακχαρώδη διαβήτη (θα διενεργούνται από τις νοσηλεύτριες του «Βοήθεια στο Σπίτι»)

• Κλινική εξέταση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των διενεργούμενων ελέγχων (θα πραγματοποιείται από την γενική γιατρό και Αντιδήμαρχο Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Σοφία Αφένδρα)

• Προληπτικό έλεγχο κατάθλιψης με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου κατά την κλίμακα W. K. Zung, για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών (θα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία των κοινωνικών επιστημόνων του «Βοήθεια στο σπίτι»)


Για το προγραμματισμό ραντεβού, στο τηλέφωνο 2228025322.

Σχόλια