Πρέπει να υπάρξει ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών


 Από την έρευνα του Star Κεντρικής Ελλάδος προκύπτει ότι για το δήμο Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων – μιας και το Κέντρο Υγείας, εκεί, δεν διαθέτει ασθενοφόρο – εφημερεύουν δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια συν ένα ακόμη ενδιάμεσο από τις 12,00 το μεσημέρι έως τις 8,00 το βράδυ.

Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και μέσα από το ιστολόγιο μας, θα έπρεπε στο Κέντρο Υγείας στα Ψαχνά να υπάρχει ένα ασθενοφόρο, διότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστούν πολλά περιστατικά. Ουκ ολίγες φορές είναι αυτές που έχουν κινδυνεύσει συμπολίτες μας λόγω ελλείψεως ασθενοφόρου. Ενώ έχουμε σημειώσει και περιστατικά, όπου η διακομιδή ασθενούς έχει γίνει είτε με ιδιωτικά οχήματα είτε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων. 

Αν και η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, δεν έχουν γίνει κινήσεις από την μεριά του ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Χρόνια φωνάζουμε και έχουν γίνει αναφορές επί αναφορών ώστε να υπάρξει ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε την έρευνα του Star Κεντρικής Ελλάδος 

https://tvstar.gr/2024/04/12/ftochos-asthenis-i-evvoia-se-asthenofora-erevna-tou-star-gia-ti-diathesimotita-tou-ekav-stin-sterea/

Σχόλια