Μια ξεχωριστή περιγραφή για την Κυριακή των Βαΐων

 



Την**Κυριακή των Βαΐων**, η φύση αναποδογυρίζει τον χρόνο. Ο ήλιος, σαν να ξεχνά την πορεία του, χορεύει πιο αργά πάνω από τους λόφους. Τα φοινικόδεντρα, με τα φύλλα τους να σφυρίζουν στον άνεμο, ανοίγουν τα κλαδιά τους σαν αγκαθωτές αγκαλιές. Και το χώμα, από το οποίο ξεπροβάλλουν οι πρώτες ανθισμένες πικροδάφνες, αναπνέει βαθύτερα.


Είναι η Κυριακή που ο Ιησούς, στον δρόμο του προς τα Ιεροσόλυμα, εισέρχεται με την απλότητα ενός γαϊδουριού. Οι πιστοί, κρατώντας βάια, τον υποδέχονται με χαρά και ευλάβεια. Τα ρούχα τους απλώνονται στο έδαφος, σαν να διαβάζουν τον δρόμο του Βασιλιά. Και οι φωνές τους, σαν παλιά ψαλμωδία, ψιθυρίζουν: "Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου."


Την Κυριακή των Βαΐων, ο χρόνος σταματά να τρέχει. Οι στιγμές απλώνονται σαν τα ρούχα στο έδαφος, περιμένοντας τον Βασιλιά να περάσει. Και η γη, με τα λουλούδια της να ανθίζουν, γίνεται ιερός χώρος. Εδώ, ο χρόνος και ο χώρος συναντιούνται, και οι ανθρώπινες καρδιές ανοίγουν τα φτερά τους σαν περιστέρια.


Και εκεί, την Κυριακή των Βαΐων, ο Χριστός, με την απλότητα του γαϊδουριού, περνά από τις πύλες της ψυχής μας. Οι σκέψεις μας, σαν φοινικόδεντρα, ανοίγουν τα κλαδιά τους σαν αγκαθωτές αγκαλιές. Και οι λέξεις μας, σαν ανθισμένες πικροδάφνες, αναπνέουν βαθύτερα


Είναι η Κυριακή των Βαΐων, η μέρα που η φύση ψιθυρίζει τον έρωτα του Θεού. Τα λουλούδια, με τα χρώματά τους να ανταγωνίζονται τον ίδιο τον ουρανό, ανθίζουν στα πεδία. Και οι πιστοί, με τα βάια τους στα χέρια, συνοδεύουν τον Βασιλιά της ζωής


Ο Χριστός, περπατώντας πάνω στα ρούχα τους, αφήνει το ίχνος του στο χώμα. Και το χώμα, που πλέον είναι ιερό, αναπνέει την αγάπη του. Είναι η αγάπη που ανθίζει στις καρδιές μας, σαν πικροδάφνες που ανοίγουν στον ήλιο.


Και εκεί, την Κυριακή των Βαΐων, ο Χριστός μας διδάσκει την απλότητα της αγάπης. Με τα βάια του να σφυρίζουν στον άνεμο, μας υπενθυμίζει πως η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη. Και πως, στον κήπο της ψυχής μας, τα λουλούδια της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης ανθίζουν πάντα.


Καλή Κυριακή των Βαΐων σε όλους! 🌿🌸🌿



Σχόλια