Σε μια λιτή εκδήλωση τίμησαν τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στου Πανού την Στέρνα

 Με μια λιτή αλλά πολύ ουσιώδη εκδήλωση σήμερα το μεσημέρι τίμησαν στου Πανού την Στέρνα στα Ψαχνά τους ήρωες,που στις 28 Μαρτίου του 1822 έδωσαν το αίμα τους στο σημείο αυτό για την ελευθερία των απογόνων τους. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς απο τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Κο Ψαθα, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Μύταλα, τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ Κο Δημητρίου και τον Κο Γιώργο Γεωργίου. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Ιωάννη Μάνο και υπήρξε κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών και του Πυροσβεστικού κλιμακίου της πόλης κος Σπυρίδων Ραπτάκης. Στην εκδήλωση παιάνισε τον Εθνικόν Ύμνο η φιλαρμονική του Δήμου.

Πέραν των παραπάνω το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ματράκας, Δήμος Κιαπέκος, Δήμος Βαλαης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Μακρής και Μαρία Βασιλείου, η οποία είναι και επικεφαλής της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κος Μιχαήλ Καλαβρής, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καστέλλας κα Γιούλη Κατσού,η γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου Διρφύων-Μεσσαπίων κα Κωνσταντίνα Γεροδήμου, μέλη του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού, όπου ήταν συνοδοιπόροι στην παρούσα εκδήλωση και μαζί με τον πρόεδρο του τοπικου συμβουλίου Ψαχνών καθαρισαν και καλλωπισαν τον περιβάλλοντα χώρο της Στέρνας του Πανού, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολιτικών αλλά και του Λαογραφικού Ομίλου Ευ Ζην, εθελοντές και κάτοικοι.

Την παρουσίαση της λιτής αυτής εκδήλωσης έκανε η κα Νίκη Καραγκούνη.






















Σχόλια