Συμμετέχει και ο Θεοφάνης Ραχουτης στην έκθεση Αγιογραφίας στα Ψαχνά

 


Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1949 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης στο εργαστήριο του μεγάλου Ιταλού γλύπτη Pericle Fazzini. Συνέχισε τις σπουδές του στην τέχνη του γυαλιού στη Βενετία και την τεχνική του ξύλου στη Φλωρεντία.


Διετέλεσε καθηγητής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε δημόσια σχολεία και είναι πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής πολιτιστικής εταιρείας ''Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών'' που ίδρυσε στην Ελλάδα με τη ζωγράφο σύζυγό του Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη.


Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές, ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Έχει επιλεγεί και έχει λάβει μέρος σε διεθνή συμπόσια μνημειακής γλυπτικής και έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Τυνησία, Πολωνία, Αγγλία κ.α.


Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, της Ένωσης καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων Ελλάδος, του Διεθνούς Συλλόγου Μνημειακής Γλυπτικής AIESM Ιταλίας και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών IUOMA.



Διατηρεί εργαστήριο γλυπτικής στη Νέα Αρτάκη Εύβοιαs και συνεργάζεται με το ατελιέ ERGO Art Lab στο Λουγκάνο, μοιράζοντας το χρόνο της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας. 

Τον γνωρίζουμε ως γλύπτη αλλά έχει αγιογραφήσει κιόλας και έργο του μπορείτε να δείτε στην έκθεση Αγιογραφίας που υπάρχει αυτό το διάστημα στα Ψαχνά.

Σχόλια