ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

  Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Αγιογραφίας που πραγματοποιήθηκαν εχθές Δευτέρα 29/4/2024,στα Ψαχνά Ευβοίας, από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων με την επιτροπή Πολιτισμού, για πρώτη φορά στο τόπο μας ως ελάχιστη τιμή στον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ,εν όψει του Αγίου Πάσχα, τα συναισθήματα ποικίλουν θαυμάζοντας τα έργα τέχνης και έμπνευσης των εκλεκτών καλλιτεχνών, πλημμυρίζοντας η ψυχή μας με δέος και απορία για την ανθρώπινη υπέρβαση να προσεγγίσουν την Αγιότητα του υπέρτατου ώστε να ξυπνήσουν τις χορδές της ψυχής μας ,επιθυμούμε αφενός μεν να παροτρύνουμε τους λάτρεις των τεχνών αλλά και τους απλούς πολίτες να επισκεφθούν την έκθεση, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα τους συναρπάσει και θα τους ταξιδέψει μέσα στα μονοπάτια της Ορθοδοξίας , της Πίστης και της παράδοσης γενικότερα και αφετέρου πρέπει να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές αυτής της τόσο πρωτόγνωρης δράσης για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, που θα κοσμεί την πρωτεύουσα του Δήμου έως τις 10//5/2024, ημέρα Παρασκευή. 

Ευχαριστούμε την επιτροπή Πολιτισμού –Τουρισμού που προσπάθησε με κάθε τρόπο να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση για πρώτη φορά και σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια ώστε να βγει ένα σεβαστό και όμορφο αποτέλεσμα.

Τον εμπνευστή αυτής της πρότασης, τον εξαιρετικό συντοπίτη μας καλλιτέχνη, κ. Παπαμιχαήλ Ιωάννη, που μας έπεισε και μας βοήθησε για την υλοποίηση της, καθώς και τον Δήμαρχο μας κ. Ψαθά που στηρίζει τέτοιου επιπέδου δράσεις και προτάσεις. 

Και φυσικά όλους τους καλλιτέχνες Αγιογράφους- Ζωγράφους, οι οποίοι με περισσή χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν τις εξαιρετικές δημιουργίες τους και στήσαμε ένα αφιέρωμα ιερής υπόστασης όπως απαιτείται αυτό το εορταστικό χρονικό διάστημα, ευχαριστούμε και ευχόμαστε ο θεάνθρωπος να τους χαρίσει ευλογία στη ζωής τους και θεία έμπνευση για να δημιουργούν θαυμάσια έργα, έναν, έναν ξεχωριστά,

Τον Πατέρα Νικόλαο Δανέλη, Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Ψαχνών 

Την κυρία Ραχούτη- Γκίκα Ευμορφία

Την κ. Καψάλη Μαρία

Την κυρία Γλατζή Κυριακή

Τον κ. Ραχούτη Θεοφάνη

Τον κ. Παπαμιχαήλ Ιωάννη

Τον κ. Τσακογιάννη Παναγιώτη 

Τον κ. Ταξιάρχη Μύταλα.

Ευχόμαστε από καρδιάς, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους!!!


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΜΥΤΑΛΑ-ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  












Σχόλια