Ταξίδι στην Οδύσσεια με το 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ψαχνών

 


Το 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ψαχνών πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την τελική του εορτή, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου. Οι μικροί μαθητές, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν σκηνές από το έπος του Ομήρου, μεταφέροντας το κοινό σε μια άλλη εποχή γεμάτη διδάγματα.


 Οι μικροί πρωταγωνιστές, ντυμένοι ανέδειξαν τις κυριότερες στιγμές του έπους, από τον Τρωικό Πόλεμο και την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη μέχρι τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, όπως η συνάντηση με τον Κύκλωπα Πολύφημο και την γοητευτική μάγισσα Κίρκη, την Καλυψώ, τη Ναυσικά κ.ο.κ.


Οι γονείς και οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με συγκίνηση και υπερηφάνεια τις προσπάθειες των παιδιών, τα οποία όχι μόνο κατανόησαν την ουσία της Οδύσσειας, αλλά κατάφεραν να την αποδώσουν με δημιουργικότητα και φαντασία. Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, με αφοσίωση και μεράκι, προετοίμασαν τα παιδιά για την εκδήλωση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην υποκριτική και τη συνεργασία. Στο τέλος οι μικροί πρωταγωνιστές με την συνοδεία του Μάριου Γεωργουσόπουλου τραγούδησαν και απέσπασαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Η τελική εορτή έκλεισε με θερμά χειροκροτήματα και ευχαριστίες από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της εκπαίδευσης που εμπνέει τα παιδιά να αγαπήσουν την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία. Ήταν μια ημέρα γεμάτη χαρά και υπερηφάνεια για όλους, που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των μικρών μαθητών ως μια από τις πρώτες μεγάλες στιγμές της εκπαιδευτικής τους πορείας.

Την γιορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ψαθάς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κα Μύταλα,ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Σπυρόπουλος η επικεφαλής της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Βασιλείου και η επικεφαλής της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Μαντζώρου.







Σχόλια