Διεθνή Ευρωπαϊκή διάκριση της Ελλάδας στο χώρο της επιστήμης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Διεθνής Διάκριση για την Ελλάδα είναι και η εκλογή στο 5ο Τμήμα των Κοινωνικών, Πολιτικών, Νομικών Επιστημών της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Επιστημών και Τεχνών, στην παλαιά έδρα της Ευρώπης στο Σάλτζμπουργκ.
Η Εκλογή του αυτή για τρίτη φορά σε Τακτικό Ακαδημαϊκό έγινε από 5.6.2024 του Καθηγ. Δρ. Αλέξιου Π.Παναγόπουλου, με κεντρική εισήγηση του Ακαδημαικού και καθηγητή δρ. Wolfgang Rohrbach καθηγητή πολιτικών επιστημών, με υπογραφή του πρύτανη και ακαδημαϊκού δρ. Stankovic Nedeljko καθηγητή νομικής και του ακαδημαϊκού και μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου δρ. Παν/μίου Στρασβούργου.
Ο ακαδημαϊκός και καθηγητής δρ. Αλέξιος Π.Παναγόπουλος κατάγεται απ’ το Άνω Καστρίτσι Αχαϊας, κι είναι τακτικός αρθρογράφος στο "Political" και σε άλλα έντυπα.
Eχει εκλεγεί τακτικός Ακαδημαϊκός πρώτη φορά από 26.12.2018 της Σλαβικής Ακαδημίας των Επιστημών, Παιδείας, Τεχνών και Πολιτισμού με έδρα τη Μόσχα και το Βελιγράδι.
Έχει σπουδάσει στο χώρο των Δυτικών Βαλκανίων, όπου και έχει διακριθεί ως Διδάκτωρ Ν/Πολιτικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, Διδάκτωρ της Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Ανατολικού Σεράγιεβιο, Διδάκτωρ της Βιοηθικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Ινστιτούτου Αγ. Γρηγορίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ούνιον Νίκολα Τέσλα.
Μεταδιδακτορικός υπότροφος της Νομικής Σχολής Βελιγραδίου. Μεταδιδακτορικός υπότροφος της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών – DAAD, υπότροφος του Ι.Κ.Υ., του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας, και υπότροφος Φορέων σε Ισραήλ, Παρίσι, Βιέννη και Γενεύη. Κάτοχος Διπλώματος Υφηγεσίας του Δικαίου. Διετέλεσε ασκούμενος δικηγόρος Κύπρο - Λεμεσό.
Ως καθηγητής συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια και δίδαξε σε αρκετές Σχολές και Ινστιτούτα. Δημοσίευσε μια σειρά από βιβλία και σημαντικά επιστημονικά άρθρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν κάποιες δημοσιεύσεις με το όνομά του και στο academia.edu
Η ευρύτερη συγγραφική του δραστηριότητα απευθύνεται τόσο προς στον επιστήμονα όσο και τον απλό πολίτη. Η διεθνής διάκριση και εκλογή στο ύψιστο ακαδημαϊκό βαθμό με την απόδοση του τίτλου του τακτικού Ακαδημαϊκού είναι μια πολυετή και κοπιώδης διαδικασία, μια προσφορά στον συνάνθρωπο και στη πρόοδο μέσω της επιστήμης, είναι μια αφιερωμένη πορεία ζωής, δημιουργική και επιστημονική



Σχόλια