Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στην Εύβοια – Αγριογούρουνα ρημάζουν τα πάντα

 


Τα αγριογούρουνα τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στην Εύβοια, ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια μπορεί να τα συναντήσει κανείς εύκολα παντού.

Τα έχουμε δει μέσα σε αυλές σπιτιών σε χωριά, στους δρόμους πόλεων κι ακόμα και στα νερά του Ευρίπου, στη Χαλκίδα, να κολυμπούν.Ωστόσο το θέμα που έχει ανακύψει με τα αγριογούρουνα το τελευταίο διάστημα έχει πάρει διαστάσεις και προβληματίζει τους κατοίκους.



Είναι δεδομένο ότι υπάρχει υπερπληθυσμός αγριογούρουνων, για αυτό και στην Εύβοια κυνηγετικοί σύλλογοι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς έχουν άδεια να κυνηγούν τα αγριογούρουνα όλο τον χρόνο, πέρα από αυτό όμως, κυρίως σε καλλιέργειες, μπορούν να προκαλούν μεγάλες ζημιές. 

Τα αγριογούρουνα δεν τρώνε απλά κάποια από τα φυτά και τα κηπευτικά, αλλά… “οργώνουν” ολόκληρα χωράφια, κάνοντας τους κατοίκους, ειδικά στα χωριά της Εύβοιας, να αναζητούν διάφορους τρόπους να γλιτώσουν τις καλλιέργειές τους, ενώ αναρωτιούνται ταυτόχρονα ποιος θα τους αποζημιώσει για τις καταστροφές που έχουν υποστεί. 

el.gr

Σχόλια