Ο ηθοποιός -σκηνοθέτης Γιώργος Βούλγαρης αποχαιρετά την Δέσποινα Στυλιανοπούλου

 


Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή μια πολύ σημαντική κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μου, η αγαπητή Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Μια συγκινητική όμως φωτογραφία του αγαπημένου ηθοποιού και φίλου Γιώργου Βούλγαρη, με οδήγησαν στο να μάθω και εγώ λίγο καλύτερα την αείμνηστη ηθοποιό, κάνοντας στον αγαπημένο φίλο μερικές ερωτήσεις: 


1 Ο τρόπος που αποχαιρέτησες στα προσωπικά σου social media την σπουδαία συνάδελφό σου Δέσποινα Στυλιανοπούλου ήταν ολοκληρωτικά συγκινητικός 

θέλω να σε ρωτήσω εάν έχεις συνεργαστεί μαζί της. Τι έχεις αποκομίσει από αυτή;

ΓΒ Με την Αείμνηστη Δέσποινα δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ. Γνωριστήκαμε μέσα από το συνδικαλιστικό μας όργανο το Σ.Ε.Η. και το Τ.Α.Σ.Ε.Η. πριν πολλά χρόνια . Ήταν ένα σπουδαίο, βαθιά συναισθηματικό και δοτικό πλάσμα που δεν μπορούσες να μην το αγαπήσεις.

Θυμάμαι όταν ερχόταν στις πρεμιέρες των παραστάσεων μας μου έλεγε πάντα ότι πόσο θα ήθελε να τις γράψουμε ένα έργο και να την σκηνοθετήσουμε εγώ και ο Γιάννης Μακρυνόρης αλλά όλο το ανέβαλα....

Το μετανιώνω τώρα ....



2. Θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για τον άνθρωπο Δέσποινα.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου δεν ήταν μία τυχαία περίπτωση ηθοποιού που έκανε καριέρα.

Ήταν μια σπουδαία ηθοποιός με απίστευτη δραματουργική δυναμική που δυστυχώς ( κινηματογραφικά τουλάχιστον) την εγκλώβισαν σε ρόλους της αγαθής κοπέλας που πετάει μαργαριτάρια.

Και σε αυτούς τους ρόλους όμως η υποκριτική της δεινότητα,τους πήγε ένα βήμα παραπάνω με αποτέλεσμα να ταυτιστεί ο κόσμος και να την ανάγει σε λαϊκό είδωλο, γνωρίζοντας απίστευτη καλλιτεχνική, εμπορική και προσωπική επιτυχία.

Η Δημοτικότητα της Δέσποινας Στυλιανοπούλου μπορεί να συγκριθεί μόνο με της Αλίκης Βουγιουκλάκη ειδικά εκείνη την περίοδο.

Και παρότι Σταρ ήταν τόσο απλή , καθημερινή γεμάτη αγάπη για τον καθένα.

Ποτέ κανείς δεν είχε να πει κακό λόγο για την Δέσποινα. Το κοινό και οι συνάδελφοι της την αγαπούσαν πολύ για την καλοσύνη της , την υποστήριξη που χάριζε απλόχερα, την απίστευτη δοτικότητα του χαρακτήρα της και πάνω από όλα για την απλότητα της.

Ο Σεβασμός απέναντι στον χώρο και στους ανθρώπους απαράμιλλος.

Στοιχεία που την ακολούθησαν μέχρι το τέλος της ζωής της.


3. Τελευταία απ' ότι γνωρίζω είχε μείνει μόνη αληθεύει κάτι τέτοιο;

Μόνη με την έννοια της συντροφικότητας ναι .

Αλλά ουσιαστικά μόνη δεν ήταν ποτέ.

Είχε την οικογένειά της τα ανήψια της, την κοπέλα που την βοηθούσε και φίλους και συναδέλφους που ήταν δίπλα της όσο γνωρίζω. 



4. Κάνοντας ένα διαδικτυακό μνημόσυνο στην Δέσποινα, για πες μου τι θα μείνει στη μνήμη σου από αυτή;

Η ίδια η Δέσποινα.

Η μορφή της το γέλιο της η βαθιά φιλοσοφία της για την ζωή για την αγάπη.

Και η αγκαλιά της...

Μια αγκαλιά που χωρούσε τους πάντες.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου