"Ενημερωτική Εσπερίδα στην Ερέτρια: Ο Αγώνας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού"


 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εσπερίδα που διοργάνωσε χθες ο Δήμος Ερέτριας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για το επικίνδυνο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, προσελκύοντας γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους.




Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Ερέτριας, Νίκο Γουρνή, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ειδικούς ομιλητές. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αλήθειες και τους τρόπους αντιμετώπισης του bullying από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.



Ο κοινωνικός λειτουργός Γιώργος Καρβελάς και οι ψυχολόγοι Έλλη Στάμου, Ανθή Μανώλη, Χριστίνα Καλαβρή και Φρατζέσκα Αττινά-Ακριώτη μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους παρευρισκόμενους. Η Χριστίνα Καλαβρή, Ψυχολόγος-Εγκληματολόγος, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης και της συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.



Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες, δημιουργώντας έναν εποικοδομητικό διάλογο για την αντιμετώπιση του φαινομένου του bullying.


Η εκδήλωση αυτή ανέδειξε την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της τοπικής κοινότητας στην προστασία και υποστήριξη των παιδιών.

Σχόλια