Έφυγε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

 


Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς του Καναδά, με μια καριέρα που διαρκεί πάνω από έξι δεκαετίες. Ακολουθεί μια συνοπτική βιογραφία του:


### Πρώτα Χρόνια

Ο Ντόναλντ ΜακΝίκολ Σάδερλαντ (Donald McNichol Sutherland) γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1935 στο Σαιντ Τζον της επαρχίας Νιου Μπράνσγουικ του Καναδά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, όπου αρχικά επικεντρώθηκε στις σπουδές μηχανικής αλλά αργότερα άλλαξε τομέα και σπούδασε δράμα.


### Καριέρα

Η καριέρα του Σάδερλαντ ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 με μικρούς ρόλους σε βρετανικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το μεγάλο του διάλειμμα ήρθε το 1967 με την ταινία "The Dirty Dozen". Η επόμενη μεγάλη επιτυχία του ήταν στην αντιπολεμική κωμωδία "M*A*S*H" (1970), όπου έπαιξε τον ρόλο του Captain Benjamin Franklin "Hawkeye" Pierce.


### Σημαντικοί Ρόλοι και Διακρίσεις

Από τότε, ο Σάδερλαντ έχει συμμετάσχει σε πολλές γνωστές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Κάποιες από τις πιο σημαντικές ταινίες του περιλαμβάνουν:


- **Klute** (1971)

- **Don't Look Now** (1973)

- **Invasion of the Body Snatchers** (1978)

- **Ordinary People** (1980)

- **JFK** (1991)

- **A Time to Kill** (1996)

- **The Italian Job** (2003)

- **The Hunger Games** σειρά (2012-2015), όπου έπαιξε τον Πρόεδρο Σνόου


Ο Σάδερλαντ έχει βραβευτεί με πολλές διακρίσεις, όπως Χρυσή Σφαίρα και Έμμυ, ενώ το 2017 τιμήθηκε με ένα Επίτιμο Όσκαρ για το σύνολο της καριέρας του.


### Προσωπική Ζωή

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων είναι και ο ηθοποιός Κίφερ Σάδερλαντ. Είναι γνωστός για την ιδιαίτερη φωνή του και την επιβλητική παρουσία του στην οθόνη.



Σχόλια