Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκιδης στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Πηλίου

 Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στο όμορφο χωριό Πήλι της Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο και είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον σπουδαίο κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσιάσεις και δρώμενα από τους μαθητές, οι οποίοι με ενθουσιασμό και μεράκι αναβίωσαν γνωστές σκηνές και στιγμές από τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και να απολαύσουν αγαπημένες ταινίες και στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού σινεμά.


Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η βράβευση του Νίκου Καβουκίδη, μιας σημαντικής προσωπικότητας για τον κινηματογράφο. Ο Καβουκίδης, με την πολυετή του εμπειρία και την αφοσίωσή του στην τέχνη του κινηματογράφου, έχει συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση και την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου. Η παρουσία του στη γιορτή ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο και την τοπική κοινότητα.


Στην ομιλία του, ο κ. Καβουκίδης εξέφρασε τη συγκίνησή του και ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια και την αγάπη τους για τον κινηματογράφο. Τόνισε τη σημασία του κινηματογράφου ως μέσο έκφρασης και πολιτιστικής κληρονομιάς και ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από την τέχνη.


Η βραδιά έκλεισε με ένα θερμό χειροκρότημα από το κοινό και με την υπόσχεση ότι ο Ελληνικός Κινηματογράφος θα συνεχίσει να εμπνέει και να συγκινεί τις επόμενες γενιές. Η γιορτή αυτή στο Δημοτικό Σχολείο Πηλίου Εύβοιας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους. 





Σχόλια