Συμμετοχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στη σύνοδο του δικτύου των ΦΟΔΣΑ

 Ενημέρωση


Δήμος Κύμης Αλιβερίου 


Συμμετοχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στη σύνοδο του δικτύου των ΦΟΔΣΑ σαν μέλος του Διοικητικού Δυμβούλιου του Φοδσα Στερεάς Ελλάδας μαζί με τους Δήμους μέλη της στερεάς .


Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) πραγματοποιεί κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Φο.Δ.Σ.Α, την Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α όπου συμμετέχουν εισηγητές & επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, στη βιώσιμη διαχείριση και κυκλική οικονομία, στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα αστικά στερεά απόβλητα και τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.


Το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ των ΟΤΑ, συνδιοργανώνουν φέτος την 16η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), στις 20 έως 22 Ιουνίου 2024, στην πόλη των Χανίων.


Ήταν ένα επικοδομητικό συνέδριο στο οποίο τέθηκαν πολλά ερωτήματα και απαντήσεις καθώς επίσης τα μελλοντικά σχέδια και προτάσεις για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων , την Ανακύκλωση και το Περιβάλλον . 


Σε όλα αυτά έδωσε απαντήσεις ο Γενικός Γραμματέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων κύριος Μανώλης Γραφάκος .


Ας ελπίζουμε ότι τον επόμενο καιρό θα δοθεί οριστική λύση για το πού θα πηγαίνουμε τα απόβλητά μας οι Δήμοι της Εύβοιας και όχι να τα μεταφέρουμε 500 km στο ΧΥΤΑ της Άμφισσας ο Δήμος μας με τέσσερα δρομολόγια το καλοκαίρι και 13 έως 14 ώρες το δρομολόγιο θέλοντας 2000 ευρώ μόνο για τα καύσιμα την ημέρα και ο Δήμος Καρύστου κάνοντας , οι Δήμοι Ερέτριας και Μεσσαπίων Διρφύων 10 ώρες καθώς και ο Δήμος Χαλκίδας στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας , γνωρίζοντας όλοι το δύσκολο οδικό δίκτυο , γονατίζοντας οικονομικά από το κόστος μεταφοράς όλους τους δήμους στην Εύβοια με το οποίο κόστος πληρώνουν οι δημότες .


Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου έγινε εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου των ΦΟΔΣΑ Ελλάδος .


Πρόεδρος του δικτύου εξελέγη ο φίλος Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης.


Αντιπρόεδρος ο φίλος Δήμαρχος Θήβας 

Γιώργος Αναστασίου.


Ευχόμαστε καλή θητεία και καλό έργο γιατί ο τομέας των αποβλήτων είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους Δήμους μας .


Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος 

Δήμου Κύμης Αλιβερίου


Νικόλαος Μαστροκώστας 










Σχόλια