Εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

 


Πολιτικές εξελίξεις προέκυψαν μέσα στο κατακαλόκαιρο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική του ομάδα, με την σχετική ανακοίνωση να ααναφέρει: 


" Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο."


Η αιφνιδιαστική εξέλιξη ήρθε λίγες ώρες μετά τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την "Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης".


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στη νομική σύμβουλο του υπουργού Νατάσα Πετρούλια της είπε:


" Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, έχετε στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας ... Μην το κάνετε αυτό, το έχετε ξανακάνει και είναι εκνευριστικό... Έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα του προσώπου απαξίας, είναι εκνευριστικό να το βλέπω."


Μάλιστα ο κ. Πολάκης ακούγεται να συνεχίζει τους σχολιασμούς, παρ’ ότι κάποιος τον διακόπτει ήδη από την πρώτη στιγμή εξηγώντας του ότι πρόκειται για “θέμα υγείας”.


Την κ. Πετρούλια υπερασπίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, η οποία αρχικά είπε: "Συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας" και ξέσπασε σε κλάματα. 


Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο."


Πάντως, παρά τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε αμετανόητος και σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή μετά το περιστατικό, σχολίασε:


" Υπήρχε μια κυρία πάνω, συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, που όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο, είχε μια διαρκή υποτιμητική όψη και κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της.


Έστριβε τη μούρη της, ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό. Της είπα κυρία μου φερθείτε όπως πρέπει. Ακούστηκε αυτό που είπα. Αυτό έγινε.


Είδα μετά ότι ζήτησε η Λινού συγγνώμη για μένα. Η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για τον εαυτό της. Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει."

egnomi.gr

Σχόλια