Εξελίξεις για την παράκαμψη Χαλκίδας-Αρτάκης-Ψαχνών

 


Όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό προέκυψαν εξελίξεις για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών.


Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας εγκρίνονται οι προαιρέσεις για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών τμημάτων και συγκεκριμένα:


Παράκαμψη Ψαχνών, με συμβατικό ποσό προαιρέσεων 10.629.568,20 ευρώ. Αποτελεί συνέχεια της παράκαμψης Χαλκίδας, που διέρχεται έξω από τους οικιστικούς ιστούς των Ψαχνών και της Καστέλλας προς τη Βόρεια Εύβοια.

Αρτηρία Σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας, με συμβατικό ποσό προαιρέσεων 7.855.509,11 ευρώ. Η αρτηρία θα συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου και παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη Νότια Εύβοια.

Ωστόσο, οι Ευβοείς παράκαμψη ακούνε, εδώ και χρόνια και παράκαμψη δεν βλέπουν, αφού παρά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης  δεν έχουν μπει μπουλντόζες, για την έναρξη των εργασιών.


Για το θέμα αυτό, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:


" Σύμφωνα με την πληροφόρηση που λαμβάνουμε, ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Συνεπώς - και αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλη εκκρεμότητα - πολύ σύντομα ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για το κορυφαίο οδικό έργο της Εύβοιας με τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές."

egnomi.gr

Σχόλια