Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων στην εκπομπή Τουριστικόν του Star Κεντρικής Ελλάδας


Ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας μας είναι ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων με πολλές φυσικές ομορφιές και με μεγάλη ιστορία. Η εκπομπή Τουριστικόν με παρουσιάστρια την Ελένη Τσαγιάννη, που προβλήθηκε από το Star Κεντρικής Ελλάδος τις προηγούμενες ημέρες, έκανε ένα οδοιπορικό από την Χιλιαδου, την Στενή, τα δάση της Δίρφυς, τα Καμπιά, φτάνοντας στα Ψαχνά , Βρυσάκια, Πολιτικά και Δάφνη. Στα Καμπιά μιλησαν κάτοικοι του χωριού και ο πρόεδρος του χωριού ο κος Παναγιώτης Γιαπλές,  ο οποίος αναφέρθηκε και για την Αγία Κυριακή, για τα δάση της Δίρφυς μίλησε ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, στα Ψαχνά μίλησε ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, που ευρίσκετο εκείνη την ημέρα στην γιορτή πίτας του Συλλόγου Γυναικών "Η Έκφραση", η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μύταλα, ο Αρχαιολόγος-Ιστορικός κος Καρατζάς, ο εθελοντής ξεναγός του Λαογραφικού Μουσείου Ψαχνών κος Πρατζίκος και η κα Μανάρη έφτιαξε πετμεζόπιτα, μια συνταγή που έχει διασώσει η κα Βασιλική Μπισμπικοπούλου. 

Στα Βρυσάκια για την Μάχη των Βρυσακίων μίλησε ο Αρχαιολόγος-Ιστορικός κος Καρατζάς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελή Γοβιού κος Καπετάνιος. 

Επίσης στην γιορτή πίτας μίλησε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Θεοδοσίου Παϊδά Μαρίνα και μέλη της επιτροπής. 

Όλη αυτή η κίνηση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και την Επιτροπή Πολιτισμού.

Απολαύστε το αφιέρωμα στο παρακάτω βίντεο:


Σχόλια