Ευχαριστίες του Valerio Nats για την συμμετοχή του στο 5ο Φεστιβάλ Ποίησης Γυναικών UNAM MEXICO, που πραγματοποιήθηκε στο Μονοπάτι της Ηρώς



Με μεγάλη χαρά μοιράζομαι μαζί σας στιγμές από τη συμμετοχή μου στο 5ο Φεστιβάλ Ποίησης Γυναικών UNAM MEXICO, ένα γεγονός που όχι μόνο προάγει την τέχνη της ποίησης, αλλά και ενώνει τις φωνές και τις ψυχές μας σε έναν κοινό στόχο: την Ειρήνη και την Αρμονία. Είχα την τιμή να παρουσιάσω το ποίημά μου για την Ειρήνη, και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η εκλεκτή φίλη Εύα Πετροπούλου Λιανού, Eva Lianou Petropoulou εκπρόσωπος της Εθνικής Ακαδημίας τέχνης, ιστορίας και γεωγραφίας Μεξικού στην Ελλάδα, απήγγειλε το ποίημά μου. Η Εύα, υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης και γεφυρώτρια ποίησης, με την υπέροχη φωνή και παρουσία της, μετέφερε το μήνυμα της ειρήνης με μοναδικό τρόπο.
Θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στην διευθύντρια του φεστιβάλ, κα. Beatriz Savedra, Beatriz Saavedra και την συντονίστρια Jeanette Eureka Tiburcio, Jeanette Eureka Tiburcio Segunda Cuenta για την άψογη οργάνωση και την αφοσίωσή τους στην προώθηση της λογοτεχνίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εύα για την τιμή που μου έκανε, καθώς και όλη την υπέροχη οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ για την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτό το σπουδαίο γεγονός.
Η ποίηση έχει τη δύναμη να ενώνει και να εμπνέει, και αυτή η εμπειρία ήταν μια υπενθύμιση της σημαντικής αυτής δύναμης.
Δείτε παρακάτω το βίντεο της απαγγελίας και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μανδύας Ελευθερίας
Πόνος αβάσταχτος,
όνειρα κομματιασμένα,
φτερά θρυψαλισμένα,
κορμιά θανατωμένα.
Η καρδιά σιωπά,
μόνο ψυχές ουρλιάζουν,
κλαίνε, θρηνούν, πενθούν.
Πόλεμοι άδικοι που ξεριζώνουν
κάθε τι όμορφο, κάθε τι ιερό,
όπλα που αφαιρούν ζωές
για άπληστο κέρδος,
χρήμα στα χέρια εμπόρων,
απάνθρωπων δίχως ψυχή.
Δολοφόνοι, εγκληματίες,
πάψτε να στραγγίζετε τη ζωή,
αφήστε τον κόσμο να ζει ελεύθερα.
Ω, άνθρωποι,
σηκωθείτε όλοι,
με προτεταμένο στήθος,
φορέστε τον μανδύα της ελευθερίας.
Τα χέρια σας απλώστε,
κλείστε τα μάτια στους πολέμους,
φωνάξτε "Ειρήνη".
Λευκά περιστέρια,
απλώστε το μήνυμα:
"Τη Νίκη του Ανθρώπου
πάνω στο σκοτάδι."
Και πάλι, η ψυχή θα υψωθεί,
θα πολεμήσει τη νύχτα,
με φλόγα στην καρδιά,
θα νικήσει το θάνατο.
Ω, αδέλφια μου,
η ελπίδα δεν πεθαίνει,
τα όνειρα δεν θρυμματίζονται,
η ζωή θα αναστηθεί.
Ας γίνουμε εμείς το Φως,
ας γίνουμε η αλλαγή,
για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο,
για έναν κόσμο ειρηνικό,
για την ανθρωπότητα.
© Βαλέριος Νατσκέμπια
P.S. Ο πόνος που νιώθω όταν βλέπω παιδιά να κλαίνε και ανθρώπους να υποφέρουν είναι ανείπωτος. Ο πόλεμος, με όλη τη βία και την καταστροφή που φέρνει, με πονάει βαθιά. Εύχομαι να έρθει η μέρα που θα πάψει να υπάρχει αυτή η τραγωδία στον κόσμο, που αθώοι άνθρωποι δεν θα υφίστανται πλέον τις κακουχίες χωρίς να φταίνε σε τίποτα.
Είναι καιρός να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης, ισότητας, αδελφοσύνης και ειρήνης. Ας αφήσουμε το φως να λάμψει στις καρδιές μας και ας επιδιώξουμε τη χαρά και την αρμονία για όλους. Μακάρι ο πόνος να δώσει τη θέση του στη χαρά και η αγάπη να επικρατήσει σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,
Βαλέριος
#UNAMPoetryFestival #UNAMMexico
#PoetryForPeace #ArtForPeace #Art
#CulturalUnity #NobelPeacePrize #PoetryCommunity #GlobalVoices #FestivalOfWords #StopWar #MakeLove #SpreadLove #LightAndLove #PeaceAndHarmony #EndWar #HopeForPeace









Σχόλια