τη Λιβαδειά η Θ.Ε. Πολιτισμού & Νεολαίας της Π.Ε.Δ. Στερεάς. Συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Διρφύων-Μεσσαπίων Ευαγγελία Μύταλα

 


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την επικαιροποίηση και τον εμπλουτισμό των προτάσεων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Νοεμβρίου στη Ρόδο, αλλά και της προσυνεδριακής συνάντησης στις 17 Οκτωβρίου, στη Λαμία.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Δημήτρης Καραμάνης, Δήμαρχος Λεβαδέων τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος της Επιτροπής είναι η αποτύπωση τεκμηριωμένων και κυρίως εφαρμόσιμων προτάσεων, στους τομείς του πολιτισμού και της νεολαίας. Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας είναι αξιολογημένη ψηλά ως οργανισμός και αυτό έχει ως συνέπεια οι προτάσεις μας να φθάνουν στα κέντρα αποφάσεων και να λαμβάνονται υπόψη. Θεωρώ ότι πρέπει να επιτραπεί στους Δήμους να είναι περισσότερο ενεργοί τόσο στον τομέα του πολιτισμού, όσο και στα θέματα που αφορούν τη στήριξη των νέων ανθρώπων και την προώθηση της συμμετοχή στους στη συζήτηση των τοπικών θεμάτων και την αναζήτηση λύσεων».


Η Επιτροπή, μετά την εισήγηση του Προέδρου, κ. Καραμάνη και τη διαλογική συζήτηση με τα συμμετέχοντα μέλη, κατέληξε στην εκπόνηση ενός κειμένου με περισσότερες από 20 προτάσεις, που αφορούν την ανάληψη πρωτοβουλιών τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Λάμπρος Ρόδης, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ορχομενού και τα Μέλη: κα Παρασκευή Αργύρη, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων, κ. Απόστολος Δαγδελένης, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων, κα Σοφία Ζαλοκώστα, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Καρπενησίου και κα Ευαγγελία Μύταλα, Αντιδήμαρχος Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Σχόλια