Ευχαριστήρια επιστολή για την εκδήλωση – αφιέρωμα τιμής στον Τριαντάφυλλο Κεραμιδά


 Μετά την μεγάλη επιτυχία της τιμητικής εκδήλωσης, αφιέρωμα στον αείμνηστο μεγάλο Ακαδημαϊκό και ευεργέτη του Δήμου μας, κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΕΡΑΜΙΔΑ (1890-1963), τέκνο των Ψαχνών, υποχρέωση μας είναι να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές της εκδήλωσης αλλά και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μαζί τιμήσαμε τον επιφανή αυτό πολίτη του τόπου μας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε το έργο και τη πολιτεία ανθρώπων όπου όρισαν την ζωή τους να ακολουθήσουν υψηλά και επίπονα μονοπάτια, ώστε να ανοίξουν δρόμους προόδου για τις επόμενες γενιές της χώρας μας . 

Ευχαριστούμε από καρδιάς :

Τον κ. Καρατζά Νικόλαο Ιστορικό μέλος της επιτροπής Πολιτισμού που ξεκινήσαμε μαζί να σχεδιάζουμε αυτό το αφιέρωμα,

Όλα τα μέλη της επιτροπής Πολιτισμού-Τουρισμού.

Το Τοπικό Συμβούλιο Ψαχνών και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Καλαβρή Μιχαήλ για την σύμπνοια σ την σωστή περάτωση αυτού του αφιερώματος

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όμως τον Γενικό Δ/ντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ,τέκνο και αυτός των Ψαχνών, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου μας, βασικό εισηγητή της εκδήλωσης, ιδιαίτερα ως προς το Ακαδημαϊκό και επιστημονικό σκέλος της πορείας του τιμώμενου, η έρευνά του και οι γνώσεις του έφεραν στο φως την πολύπλευρη κατάρτιση αυτής της μεγάλης προσωπικότητας και την συμβολή της στην ακαδημαϊκή αναγνώριση του πανεπιστημίου που λίγοι γνώριζαν και γενικότερα η βοήθεια του κ. Γεωργίου ώστε να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα όπως αρμόζει, ήταν καταλυτική.

Ευχαριστούμε τον κ. Νουλόπουλο Λάμπρο μέλος της επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου, που συμμετείχε ως αφηγητής της εκδήλωσης .

Ευχαριστούμε την κ. Καραγκούνη Νίκη Κοινωνιολόγο , μέλος της επιτροπής πολιτισμού για την ξεχωριστή παρουσίαση της εκδήλωσης. 

Ευχαριστούμε ξεχωριστά τους απογόνους –συγγενείς, του αείμνηστου Τριαντάφυλλου Κεραμυδά οι οποίοι συμμετείχαν ουσιαστικά και αυτοί στην επιτυχία του αφιερώματος προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία για τον σημαντικό αυτόν άνθρωπό.

Ιδιαίτερα τους, Νίκο Κεραμυδά , Αντώνη Βαλαή, Πριόνα Κων/νο και τον πρώην πρύτανη πανεπιστημίου Πατρών κ. Γραμματικό Αντώνη ο οποίος παρουσίασε και αυτός πολύ παραστατικά κομμάτι από την επιστημονική πορεία του τιμώμενου συγγενή του.

Θερμές ευχαριστίες στους μουσικούς μας, κο Κικιδη και κ. Χουλιέρη Μαίρη καθώς και την μελωδό κ. Κατερίνα Καντά , έδωσαν ξεχωριστή νότα και νοσταλγία με τις ξεχωριστές μελωδίες και τραγούδια, ανεβάζοντας στο έπακρον το αφιέρωμα αυτό με την μοναδική εκτέλεση τους.

Ευχαριστούμε όμως ιδιαίτερα τους υψηλούς προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για να τιμήσουμε μαζί αυτή τη ξεχωριστή προσωπικότητα όπως της αξίζει.

Τον Πρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΑΣΔΕΚΗ ο οποίος με μεγάλη προθυμία και χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας ,ό οποίος με ξεχωριστό τρόπο παρουσίασε και ανέδειξε το σημαντικό έργο του Ακαδημαϊκού Τριαντάφυλλου Κεραμυδά, παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία για την συμβολή του στην ανάπτυξη και πρόοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Η παρουσία του ήταν τιμή όχι μόνο για τον τιμώμενο, αλλά και για τον τόπο μας ,μας δίδαξε ότι η απλότητα και η αμεσότητα είναι πάνω από όλα τα αξιώματα και το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή παίζει η ανθρωπιά !!

Επίσης Ευχαριστούμε τον κ. Πέτρο Μαραβελάκη και την υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου, την κ. Λιάτσου Μαρία που μας τίμησαν με την παρουσία τους

Ευχαριστούμε τη Βουλευτή Εύβοιας κ. Καζάνη Αικατερίνη που μας τίμησε με την παρουσία της, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη Γεώργιο που πάντα τιμά και είναι δίπλα μας και στηρίζει όλες τις δράσεις μας.

Τον αντιπρόσωπο του Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ κ. Τσαμπάση Ελευθέριο και μέλος της επιτροπής Πολιτισμού.

Καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Μεσσαπίων κ. Μπαζώτη Αντώνιο που τίμησε την εκδήλωση ,ο οποίος μετέφερε επί θητείας του στο Αρχοντικό αυτό την Δημοτική βιβλιοθήκη που συνεχίζει να υπάρχει έως σήμερα

Ευχαριστούμε την Δ/ντρια του ΕΦΚΑ κ. Γιώτα Μπαλα, τέκνο ψαχνών που παραβρέθηκε σε αυτή τη τιμητική εκδήλωση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμαρχό μας ΓΙΩΡΓΟ ΨΑΘΑ που έδωσε το βήμα και τη φροντίδα για την πραγματοποίηση αυτής της τιμητικής εκδήλωσης για τον σημαντικό πολίτη του πνεύματος και μεγάλο Ευεργέτη τόπου μας, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΕΡΑΜΥΔΑ, και ανοίξαμε έτσι ένα κύκλο αφιερωμάτων για πολλούς καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος, των τεχνών , των αγώνων κλπ.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΜΥΤΑΛΑ-ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Σχόλια