Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του άνηθου

 



Ο άνηθος είναι ένα αρωματικό φυτό με επιστημονική ονομασία Anethum graveolens, που χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή και μεσανατολική κουζίνα. Έχει λεπτά, φτερωτά φύλλα και ήπιο, χαρακτηριστικό άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο ή μάραθο.

Χρήσεις του άνηθου:

  • Μαγειρική: Σε σούπες, σαλάτες, ντολμαδάκια, ψάρια, ομελέτες, γιαούρτι (όπως το τζατζίκι).

  • Φαρμακευτικές ιδιότητες: Πεπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για ανακούφιση από φουσκώματα ή ήπιους στομαχικούς πόνους.

  • Καλλιέργεια: Είναι ετήσιο φυτό, αγαπά τον ήλιο και στραγγιζόμενα εδάφη. Μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα ή στον κήπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Boat

Messapia Travel

Messapia Travel
Όπου ονειρεύεσαι να βρεθείς.... Καλαβρής

Footer