Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του άνηθου
Ο άνηθος είναι ένα αρωματικό φυτό με επιστημονική ονομασία Anethum graveolens, που χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή και μεσανατολική κουζίνα. Έχει λεπτά, φτερωτά φύλλα και ήπιο, χαρακτηριστικό άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο ή μάραθο.
Χρήσεις του άνηθου:
-
Μαγειρική: Σε σούπες, σαλάτες, ντολμαδάκια, ψάρια, ομελέτες, γιαούρτι (όπως το τζατζίκι).
-
Φαρμακευτικές ιδιότητες: Πεπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για ανακούφιση από φουσκώματα ή ήπιους στομαχικούς πόνους.
-
Καλλιέργεια: Είναι ετήσιο φυτό, αγαπά τον ήλιο και στραγγιζόμενα εδάφη. Μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα ή στον κήπο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου